27.9.2012 31.12.2012

Yliopisto istuu – 200 vuotta designia yliopiston arjessa

Yliopisto istuu – 200 vuotta designia yliopiston arjessa -näyttely kertoo yliopiston rakennusten sisustuksista lähes 200 vuoden ajalta. Esillä on arvostettujen suunnittelijoiden istuimia ja sisustuksia kaikilta yliopiston neljältä kampukselta: rakennuksiin erityisesti suunniteltuja uniikkikalusteita sekä johtavien kalustevalmistajien vakiotuotantoa.

Yksinomaan pääkaupungissa Helsingin yliopistolla on käytössään noin 70 merkittävää rakennusta, joista yhdessä, Senaatintorin varrella olevassa päärakennuksessa Yliopisto istuu -näyttely pidetään. Yliopiston rakennukset ovat enimmäkseen kaikille avoimia tiloja, mutta useimmiten niissä käyvät vain ne, joiden työhön tai opiskeluun ne liittyvät.

Näyttely avaa parinsadan tuolin ja interiöörikuvien kautta näkymän laajasti yliopistoraken-nusten sisätiloihin. Yliopisto istuu -näyttely esittelee myös henkilökunnan ja opiskelijoiden työtilojen ergonomian kehitystä eri vuosikymmenillä. Näyttelyn aikana järjestetään tutustumiskäyntejä sellaisiin tiloihin, joihin yleisöllä ei muutoin ole pääsyä.

Kaikille avoin näyttely on esillä syys-joulukuussa 2012 Helsingin yliopiston päärakennuksessa, Fabianinkatu 33.

Näyttelyn toteuttaa Helsingin yliopiston Tila- ja kiinteistökeskus. Näyttelyn kuraattorit ovat sisustusarkkitehti Ritva Varakas ja museoneuvos Kati Heinämies.

Helsingin yliopisto, Tila- ja kiinteistökeskus
Helsingin yliopisto, päärakennus, Fabianinkatu 33, 3. kerros 

Ohjelmatiedot täydentyvät.