8.6.2012

Pesäpallo-ottelu Sotkamon Jymy – Kouvolan Pallonlyöjät

Sotkamon Jymy för med sig nationalspelet till huvudstaden och spelar sin hemmamatch i stamserien i Helsingfors till ära av bobollens 90-årsjubileum.

 Under matchen får vi se högklassig toppidrott eftersom mot varandra spelar en av Finlands mest framgångsrika bobollsförening samt det unga och hungriga Kouvolan Pallonlyöjät.

”Vi vill visa för huvudstadsborna vad det kräver att spela boboll på toppnivå. Bobollen kräver uthållighet, exploderande styrka, snabbhet och taktiskt öga. På spelplanen finns också en slagpunkt där var och en kan prova på att slå och kasta bollen”, berättar SuperJymys försäljnings- marknadsföringschef Jimi Heikkinen.

Nationalspelet firas också genom att vid matchen introducera Kajanalands kulturella spjutspets i form av program från kammarmusikfestivalen Kuhmon Kamarimusiikki samt kulinariska delikatesser från Kajanaland. En viktig roll intar en välgörenhetsinsamling vars avkastning doneras till Rädda Barnen r.f. Målet är 8 000 euro till stödfamiljs-, stödpersons- och semesterhemsverksamheten.

Helsingfors hälsar nationalspelet välkommet till den 200-åriga huvudstaden!

Biljettförsäljning på Biljettjänsts sidor:
http://www.lippupalvelu.fi/event/sotkamo-kouvola-miesten-superpesisottelu-lippuja/88967
samt vid stadions huvudport.

Bobollsmatchen Sotkamon Jymy – Kouvolan Pallonlyöjät
8.6 kl. 18.30
Sonera Stadium, Idrottsgatan 5