13.11.2012 8.12.2012

Helsingin opasteita kehitetään Laiturin Opastepilotti-näyttelyssä

Näyttely hahmottaa sitä, millaisia opasteita tulevaisuuden Helsingissä voi olla käytössä. Laiturilla ovat esillä opastuskonseptit keskustan ja Vuosaaren jalankulkureiteille sekä Jätkäsaaren rakentamisen väliaikaiselle opastukselle. Tiistaisin teemailtapäivissä kootaan kaupunkilaisten palautetta suunnitelmista.
 
Näyttely on avoinna kaupunkisuunnittelun info- ja näyttelykeskus Laiturilla 13.11.–8.12.2012. Opastuskonseptit ovat Helsingin kaupungin Opastepilotti-hankkeen tuloksia. Hankkeen tavoitteena on parantaa opastuspalveluja ja luoda kaupungille laadukas ja yhtenäinen opastus.
 
Konseptit luovat pohjan kattavalle, esteettömälle ja laadukkaalle opastuksen ja opastuslaitteiden tuoteperheen suunnittelulle. Niissä on tutkittu myös sähköisten medioiden hyödyntämistä. Uusi opastus korvaisi useita päällekkäisiä ja keskenään erilaisia järjestelmiä.
 
Keskustassa näkökulma painottuu vierailijoiden opastamiseen ja palveluiden saavutetta-vuuden parantamiseen, Jätkäsaaressa keskitytään rakentamisen aikaisiin opasteisiin. Vuosaari on otettu esikaupunkien opastamisen pilottialueeksi. Siellä tarpeet ovat paikallisia, kuten alueen identiteetin esiintuominen ja paikallisten kohteiden näkyvyyden parantaminen.
 
Näyttelyn kaikille avoimet avajaiset ovat Laiturilla keskiviikkona 14.11. klo 14–18. Avajaisissa suunnittelijat esittelevät konseptit. 

Palautetta kootaan teemailtapäivissä

Näyttelyn yhteydessä järjestetään tiistaisin klo 15–18 teemailtapäiviä, joissa voi antaa palautetta ja osallistua opastamisen kehittämiseen eri näkökulmista.
 
• ti 20.11. Ohjattu näyttelyyn tutustuminen ja keskustelua ryhmissä
• ti 27.11. Sähköisten medioiden hyödyntäminen opastuksessa
• ti 4.12. Pyöräilyopastuksen työpaja

Teemailtapäiviin on vapaa pääsy ja niihin toivotaan ennakkoilmoittautumista. Ohjelma ja ilmoittautuminen osoitteessa www.hkr.hel.fi/opastepilotti
 
Opastepilotti on kaupungin hallintokuntien yhteishanke. Konseptisuunnitelmia ovat tuottaneet rakennusvirasto, kaupunkisuunnitteluvirasto, Helsinki kaikille -projekti sekä Lähiöprojekti. Näyttely on osa Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina -juhlavuoden sekä World Design Capital Helsinki 2012 -vuoden ohjelmia.
 
Opastepilotti-näyttely info- ja näyttelykeskus Laiturilla 13.11.–8.12.2012
Narinkka 2, vanha linja-autoasema Kampissa
ti–pe 10–18 ja la 12–16.
http://laituri.hel.fi/